preloader
Burun Estetiği

Burun Estetiği

Burun Estetiği

Ayna, insanoğlunun en önemli buluşları arasında yer alır. Ayna; farkındalığı arttırır, kıyaslama yaptırır, mutlu eder ya da rahatsızlık yaşatır. Güzellik standartlarının değişimlerine ne denli ayak uydurduğumuzla yüzleşmemizi sağlar. Eksiklerimizi, fazlalıklarımızı tüm çıplaklığı ile yansıtır.

Aynaya baktığımızda, yüzümüze dokunduğumuzda ilk fark ettiğimiz; başkaları tarafından da ilk fark edilen organımızdır burnumuz. Fonksiyonları nedeniyle olmazsa olmazlarımız arasında yer alan bu organımızın şekli “yeterince iyi” olmadığı zaman ise ikinci plana iteriz onu; beğenmeyiz. Şeklinin yeterince güzel kabul edilmemesi ya da standartlara uyumlu olmaması bizi derin endişelere sürükler. Güzellik standartlarının tarih boyunca değişmesine rağmen “güzel burun” vurgusunun tüm standartlarda baş rolü elinde bulundurması sebebiyle burnumuz hep daha güzel olsun isteriz.

Yeni biriyle tanıştığımızda o kişinin ne kadar iyi olduğundan değil de burnunun ne kadar güzel olduğundan bahsederiz. Kadın ya da erkek fark etmez, burnu güzel olan bir insan dikkat çekecektir; bu gerçeği değiştiremeyiz. İşte tam da bu nedenle, burun estetiği en çok yapılan estetik operasyonları arasında yer alır.

Yüz hatlarınızla uyumlu olmayacak şekilde çok küçük ya da gereğinden büyük bir buruna sahipseniz; burnunuzun şeklini değiştirmek için burun estetiği ameliyatı olmak istemenizi anlıyoruz. Ameliyatlara yüklediğiniz anlamın sadece burnunuzun şeklini değiştirmek olmadığını da biliyoruz, bu ameliyat ile hayalinizdeki görünüme kavuşmayı bekliyorsunuz.

Gerçekleştirdiğimiz burun estetiği ameliyatlarıyla burnunuzun yüz hatlarınıza uyumlu olmasını ve doğal görünmesini sağlıyoruz. 10 binden fazla operasyon deneyimimizin ve elde ettiğimiz başarılı sonuçların; bu söylemlerimizdeki iddiaların sadece iddia olmadığının en önemli göstergesi olduğunun farkındayız. Operasyon öncesi isteklerinizi dinliyor, taleplerinizi değerlendiriyor, burnunuzun anatomisini inceliyor ve ameliyat öncesinde ameliyattan sonra nasıl bir buruna sahip olacağınızı gösteren teknolojilerden yararlanıyoruz.

Ameliyat sonrası endişelerinizi azaltarak “acaba ya da keşke”lerinizin yerini “iyiki”lere döndürmek için çalışıyoruz.

Rinoplasti Nedir?
Burun estetiği ameliyatı olarak da bilinen Rinoplasti; hastalarımızın burunlarını yüzlerine uygun hale getirmek amacıyla; burunlarının şeklini değiştirdiğimiz cerrahi burun estetik operasyonu olarak tanımlanabilir.

Rinoplasti sırasında sadece burun şeklini değiştirmekle sınırlı kalmayız; gerekli durumlarda nefes almayı zorlaştıran fizyolojik komplikasyonları da gideririz. Bu açıdan yaklaştığımızda, Rinoplastinin hem kozmetik hem de kısmen işlevsel bir burun ameliyatı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Rinoplasti; basit olduğu düşünülen ancak oldukça komplike bir cerrahi operasyondur. Deneyimimiz arttıkça bu gerçeğin daha çok farkına varıyoruz. Uzmanlığımızı, deneyimimizi ve sanatsal yeteneğimizi birleştirerek gerçekleştirdiğimiz rinoplasti ameliyatlarımızla hayal ettiğiniz görünüme kavuşabilmenizi sağlıyoruz.

Bize başvuran her bir hastamızın taleplerini ayrı ayrı değerlendiriyor ve hayallerini gerçekleştirmek için hastamız üzerinde özel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. “Mükemmel burun” deneyimi yaşatmak için; her hastamıza özel “mükemmel burun” belirleyebilmek için çalışıyoruz. Rinoplasti operasyonlarının doğası gereği sanatsal bir nitelik barındırması gerekliliğinden yola çıkarak, hastalarımızın memnuniyetini kazanıyoruz.

Başarılı rinoplasti operasyonlarımız sonucunda;

Hastalarımızın yeni burunları yüzleriyle mükemmel bir uyum içerisinde olur,
Hastalarımızın yeni burnu; isteklerine, beğenilerine ve yaşam tarzlarına uyumlu olur,
Hastalarımızın solunumları düzelir ya da ameliyat sonrası nefes zorluğu yaşamazlar,
Gerçekleştirdiğimiz rinoplasti sonrası hastalarımız burunlarında çökme, kayma, şekil bozuklukları gibi revizyon ameliyatları gerektiren sorunlarla yüzleşmezler.
Bu başarıyı nasıl mı sağlıyoruz?

Rinoplasti ameliyatlarının başarılı sonuçlanabilmesi için ameliyata hazırlık döneminin çok dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Rinoplasti ameliyatlarının başarısı sadece operasyon sırasında yapılan cerrahi müdahalelerle sağlanamaz. Rinoplasti kapsamlı bir çalışma süreci gerektirir ve her hastaya göre bu çalışmaların seyri farklılaşabilir.

Biz tüm hastalarımızın burunlarının yeni şekillerini belirlerken, onların beklentilerini hesaba katıyoruz. Ameliyat sonrası burun görüntülenmesini sağlayan “bilgisayarda burun tasarımı” teknolojisinden yararlanıyor ve hastalarımızın görüşlerini alıyoruz. Hastalarımızla süreç boyunca dirsek temasımızı kaybetmiyor ve tüm bu unsurları bir araya getirerek başarı oranımızı erişilmesi zor bir noktaya taşıyoruz.

Burun Estetiği Öncesi Planlama Süreci
Rinoplasti ameliyatı süreçlerimiz hastalarımızla buluştuğumuz ilk andan itibaren başlar. Burun estetiği yaptırmak için gelen hastalarımızla ilk olarak beklentileri üzerinde konuşuruz. Hastalarımızın burunlarının içi ve dışını detaylı bir şekilde görüntüleyip burun analizlerini yaparız. Rinoplasti ameliyatlarımız sırasında gerçekleştireceğimiz işlemleri öngörmek ve hastalarımızın beklentileri ile alınacak sonuçlar arasında bağlantı kurulmasını sağlamak için hastamızın yüzünün farklı açılardan fotoğraflarını çekeriz.

Farklı açılardan çektiğimiz bu resimler sayesinde dijital olarak hastalarımızın yüzünün ve burnunun görüntüsünü elde ederiz. Bilgisayarda burun tasarımı teknolojisinden yararlanarak ameliyat sonrasına dair oluşabilecek soru işaretlerini azaltmak için ameliyat sonrası burun tasarımını gerçekleştiririz. Hastalarımız henüz ameliyat olmadan, bu görüntüleme teknolojisi sayesinde ameliyat sonrası nasıl görüneceklerini öğrenebilirler.

Burun estetiği ameliyatlarının başarılı olabilmesi için doktor-hasta diyaloğunun eksiksiz kurulması gerekmektedir. Hastaların yaşam tarzları, beklentileri net olarak anlaşılmadan yapılan rinoplasti ameliyatlarının başarılı olma imkanı yoktur. Rinoplasti operasyonlarımızdan önce mutlaka hatalarımızın yüz analizlerini yapıyor ve beklentileri doğrultusunda yüz hatlarına en uyumlu olan, en doğal burunları tasarlıyoruz.

Burun Estetiğinde Yüz Analizinin Önemi
Burun estetiği yaptırmak isteyen kişilerin düştükleri en büyük yanlış “mükemmel” olarak tanımladıkları burunlara sahip olmak istemeleridir. Oysa “mükemmel” tanımının burun estetiğinde yeri yoktur. Neden derseniz; herkesin yüz şekli, yüz ifadesi ve yüz hatları birbirinden farklıdır. Bir kişiye çok yakıştığı düşünülen bir burun, farklı bir kişide aynı cazibesini koruyamayacaktır.

Burnun yüz hatları arasında uyum sağlayıcı ve yüze harmoni katacağı gerçeğinden yola çıkarak her hasta için “en doğal” ve “en ideal” burun şeklinin belirlenmesi gerekmektedir. Kişilere en çok yakışacak burun şeklinin belirlenmesi için ise kişiye özel yüz analizi yapılmalıdır.

Kişilerin yüz şekilleri, göz yapıları, dudakları; burun ve dudak arasındaki mesafeleri, yanakları, elmacık kemikleri, kaş yapıları kısacası yüzlerinin her bir kıvrımı yüz analizi sırasında dikkate alıyoruz. Hastalarımızın küçük ya da büyük bir yüze sahip oldukları gerçeğini, boy uzunluklarını ve hatta kişiliklerini değerlendirilerek yeni burunlarını tasarlıyoruz. Estetik sonrası kavuştukları yeni burunları; hastalarımızın kişiliklerine, yaşam tarzlarına, yüzlerine ve beklentilerine uyumlu olmazsa bu ameliyatları başarılı saymamız söz konusu olmayacaktır.

Bu nedenle her hastamıza yaptığımız yüz analizi sırasında;

Dudakların şekli,
Elmacık kemiklerinin durumu,
Alın genişliği,
Dudak ile burun arasındaki mesafe,
Çenenin yapısı,
Kaşların pozisyonu,
Gözler,
Cilt ve cildin kalınlığı ve aynı zamanda
Alın ve burun arasındaki açı gibi önemli belirleyicileri hesaba katıyoruz.
Burun estetiği ameliyatlarından önce yapılan yüz analizi sırasında hesaba kattığımız faktörleri düşündüğümüzde, her hastamızın burnunun ona özel olacağını söyleyebiliriz. Bu nedenle bize belli bir resimle gelen hastalarımıza o resimdeki burnu yapmak yerine; burun estetiğine ihtiyacı varsa, kendisine en çok yakışacak burnu tasarlayacağımızı belirtiyoruz.

Açık Kapalı Burun Estetiği
Rinoplasti operasyonları gerçekleştirmeden önce hastalarımızın taleplerini ve burun anatomilerini hesaba katarak, en verimli ameliyat sonuçlarının alınabilmesi için ameliyatın nasıl gerçekleşeceğini belirliyoruz.

Rinoplasti ameliyatını hem açık hem de kapalı olarak gerçekleştirebiliyoruz. Hem açık hem de kapalı rinoplasti operasyonlarının kendilerine özgü avantajları olduğunu düşünüyoruz. Her iki rinoplasti yönteminde de uzmanlaşmamızın avantajını sonuna kadar müşterilerimize yansıtıyoruz.

Rinoplasti ameliyatlarının açık ya da kapalı olarak yapılmasını belirlerken; hastalarımızın burunlarında yapılacak değişimlerin boyutunu göz önünde bulunduruyoruz. Genel olarak burunda minimal değişimler olacaksa kapalı, radikal değişimler olacaksa açık rinoplasti ameliyatlarını uyguluyoruz. Açık ya da kapalı ayırt etmeksizin hastamıza anestezi vererek ameliyat sırasında yapılan değişiklikleri hissetmelerini engelliyoruz.

Açık Rinoplasti; Hastalarımızın burun septumunda nefes almalarını zora sokan kıkırdak veya kemiklerde şekil bozukluklarının olması durumunda ön plana çıkan açık rinoplasti yönteminde; burun delikleri arasında yer alan “columella” kısmından kesi atıyoruz. Burun boşluğunu açık bir şekilde görmemizi sağlayan bu kesi sonrasında cildi kaldırıyoruz. Cildi kaldırdığımız için burun içi yapısını çok daha net bir şekilde gözlemleme şansına sahip oluyoruz, bu nedenle hızlı bir şekilde burun septumundaki sorunları giderebiliyoruz.

Kapalı Rinoplasti; Kapalı rinoplasti operasyonlarında burun delikleri arasında yer alan “columella” bölgesi dahil olmak üzere burun dışından hiçbir müdahale yapmıyoruz. Burun deliklerinden girerek tüm değişiklikleri gerçekleştiriyoruz. Kapalı rinoplasti sonrasında kesinlikle burunda iz kalmıyor ve hastalarımız kısa sürede günlük hayatlarına dönebiliyor.

Burun estetiği yaptırmak isteyen hastalarımız için ameliyat yöntemi kimi zaman olması gerektiğinden daha belirleyici hale gelebiliyor. Hazır yeri gelmişken bu konuda önemli bir açıklama yapmak istiyoruz.

Burun estetiği ameliyatınızın açık ya da kapalı yapılması gereken durumlar olabilir. Biz hangi ameliyat yöntemini kullanacağımızı hastalarımızın burun anatomisine ve belirlenen burun şekline göre belirliyoruz.

Ciddi değişiklikler söz konusu ise açık ameliyat kaçınılmaz hale gelebilir. Önemli olan hem açık hem de kapalı rinoplasti ameliyatlarını yapabilecek deneyime sahip olmaktır. Biz deneyimimize güveniyoruz ve hastalarımızın ihtiyaçlarına yönelik en doğru cerrahi tekniği belirliyoruz.

Açık ameliyatın adı geçince genelde hastalarımız endişe duyuyorlar. Yüzlerinde iz kalacağını ve yüzlerinde uzun süre geçmeyecek şişliklerin olacağını düşünüyorlar. Fakat açık ameliyat olsanız bile yüzünüzde belirgin izlerin kalmayacağını belirtmek istiyoruz. Kısmi şişkinlikler olabilir, ancak bunun da nedeni ameliyatın açık yapılması değil, burnunuzda radikal değişimlerin gerçekleşmesi olduğunu söyleyebiliriz.

Burun Estetiğini KBB Uzmanları mı Plastik Cerrahlar mı Yapmalı?
Burnunuzun hayalinizdeki görünümüne kavuşması için elinizdeki tüm imkanları kullanarak detaylı araştırmalar yaparsınız. Daha önce burun estetiği yaptıranların yorumlarından, doktorların fiyat politikalarına kadar bir çok unsuru araştırırsınız. Bu süreçte ister istemez kafanızda bazı karışıklıklar olabilir. Kafanızı karıştıran konuların başında burun estetiğinin KBB uzmanlarına mı yoksa plastik cerrahlara mı yaptırılması gerektiği sorusunun olması çok normaldir. Farklı kaynaklarda birçok bilgiye maruz kalırsınız ve karar vermeniz giderek zorlaşır.

Biz, burun ameliyatlarının deneyim, teknik uzmanlık ve estetik bir bakış açısıyla mükemmel olabileceğini düşünüyoruz. Burun anatomisi bilinmeden burun estetiğinin sorunsuz olma ihtimalinin düşük olduğunu biliyoruz.

KBB uzmanlarının en büyük avantajı burun anatomisini çok iyi bilmeleri ve ameliyat sırasında oluşması muhtemel komplikasyonların üstesinden kolaylıkla gelebilmeleridir. Ancak sadece teknik uzmanlık da yeterli değildir.

Hastanın beklentilerini doğru tespit etmek, hastaları tanımak, burun anatomilerini incelemek ve onları hayat boyu memnun edecek bir burun tasarlayıp, inşa etmek tek bir alanda uzmanlıktan çok daha fazlasını gerektirir.

Her bir hastamıza özel inceleme sürecimizde gerçekleştirdiğimiz tüm adımlar bu söylemlerimizi destekler. Uzmanlığımız Kulak, Burun ve Boğaz olsa da estetik operasyonlardaki deneyimimiz ve plastik cerrahiye duyduğumuz aşk; operasyonlardaki başarı oranımızı hep daha ileriye götürmektedir.

Burun estetiği ameliyatlarının sadece KBB uzmanlarına ya da sadece plastik cerrahlara yaptırılması gerekliliği ile net bir söylemde bulunulamaz. Bu alanlarda uzman olan kişiler, uzmanlıkları fark etmeksizin rinoplasti operasyonlarını gerçekleştirebilirler. Önemli olan bireysel ilgileri, öğrenmeye açık olup olmadıkları, deneyimleri ve sürekli güncelledikleri uzmanlıklarıdır.

Revizyon Burun Ameliyatı
Rinoplasti ameliyatları sonrasında hastalar burunlarının görünümünde ve solunum fonksiyonlarında iyileşme elde ederler. Nefes alma sorunları düzelir, burunlarının şekli hayal ettikleri şekilde değişir. Fakat her zaman, bu beklentiler gerçeğe dönmez.

Rinoplasti ameliyatı olan fakat sonuçlarından memnun kalmayan hastalarımızın ikinci bir ameliyat geçirmeleri gerekebilir. Biz bu ameliyatlara “sekonder rinoplasti” ya da revizyon burun ameliyatları” diyoruz.

Revizyon ameliyatının yapılabilmesi için hastalarımız daha öncesinde ameliyat olmuş olmaları fakat bu ameliyat sonunda beklentilerinin tam olarak karşılanmamış olması ya da solunum sorunlarının giderilmemiş olması gerekmektedir.

Revizyon ameliyatlarını yapabilmemiz için hastalarımızın rinoplasti sonrasında;

Hava yollarının tıkanıklığı,
Kıkırdak ve burun kemiklerinde çökme oluşması,
İç ve dış nazal valvlarının çökmesi,
Burnun asimetrisinin bozulması,
Burun sırtının fazla ya da yetersiz kısaltılması,
Burun şekillendirmesinin yeterli olmaması,
Burun ucu bozuklukları gibi istenmeyen sonuçlarla karşılaşmış olmaları gerekmektedir.
Revizyon ameliyatlarının zamanına dikkat!

Revizyon burun ameliyatlarının başarısını etkileyen temel faktör bu ameliyatların zamanlamasıdır. Eğer hastalarımız ilk ameliyattan sonra yeterince beklemez ve iyileşmeleri tamamen sonlanmadan bu ameliyatı olmak isterlerse başarılı sonuçlar elde edemeyeceklerinin altını çiziyoruz. Revizyon ameliyatları acele karar verilmemesi gereken ameliyatlardır ve zamanından önce yapılırlarsa yarardan çok zarar getirebilirler.

Burun Ucu Estetiği Ameliyatları
“Burnumun şeklinden memnunum ama burnumun ucu biraz daha kalkık olsa daha güzel görünürdü.”, “Burnumun görünümünden memnunum ama burnumun ucu çok geniş ve tüm yüz ifademi değiştiriyor” gibi sıkıntıları olan hastalarımıza uyguladığımız burun estetiği operasyonları “burun ucu estetiği ameliyatları” sınıfına girer.

Burun ucu estetik ameliyatlarımızda burnun şekline müdahale etmeden, sadece burun ucunda yapısal değişiklikler yaparak burun ucuna yeni şeklini veriyoruz.

Nazal Tip, tip plasti veya mini rinoplasti olarak da bilinen burun ucu ameliyatları kapsamında, hastalarımızın;

Burunlarının uç bölgesini kaldırıyoruz ya da kalkıklığını gideriyoruz,
Burunlarının ucunu daraltıp, genişletiyoruz,
Gereksinimleri doğrultusunda burun ucunun üst dudak ile yaptığı açıyı değiştiriyoruz.
Burun ucu ameliyatları kapsamı gereği basit olarak görünse de uzmanlık isteyen ameliyatlardır. Hastalarımızın burun ucu ameliyatlarımız sonrası memnuniyet oranları, diğer burun estetiği ameliyatlarımızda olduğu gibi oldukça yüksektir.

Burun Estetiği Ameliyatları Riskli midir?
Burun estetiği ameliyatları, cerrahi doğası gereği bazı riskler barındırır. Her ne kadar uzmanlığımız ve deneyimimiz sayesinde hastalarımızda oluşabilecek komplikasyonları en aza indirsek de bu ameliyatların hiç riski olmadığını söyleyemeyiz. Burun estetiği ameliyatlarının;

Göz çevresinde geçici şişme ve morluk,
Kanama,
Burun septumunda yaralanmalar,
Cilt problemleri,
Geçici koku kaybı,
Burun tıkanıkları gibi riskleri bulunmaktadır.

Burun Estetiği Ameliyatları Sonrası
Burun estetiği ameliyatları sonrası dönem tüm hastalarımızın en heyecanlı oldukları süreçlerdir. Her ne kadar ameliyat öncesi burunlarının yeni hallerini kendilerine dijital olarak göstersek de, değişimlerini aynada görebilecekleri anı iple çekerler.

Size iyi bir haber vermek isterdik, ancak gerçekçi olmaz zorundayız. Burun estetiği ameliyatlarının kesin sonuçlarını görmeniz için yaklaşık 6 aylık bir süreci bekleyerek geçirmeniz gerekir.

Elbette ameliyat sonrası şişlikleriniz ve ameliyat sırasında oluşan fiziksel travmaların etkisi maksimum bir hafta içerisinde geçecektir; yine de burnunuzun tam anlamıyla iyileşmesi için 6 aydan 12 aya kadar bir süre sabretmeniz gerekir.

Burun Estetiği Ameliyatları Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Rinoplasti ve türevleri sonrasında mümkün olduğunca yüksek yastıklara yatmalısınız. Böylece kanamaları ve şişmeleri engelleyebilirsiniz.

Ameliyattan sonraki ilk 1-2 gün görme bulanıklığı çekebilirsiniz aynı zamanda burnunuzda kanlı akıntılar oluşabilir. Bu durumla karşılaşmanız durumunda almanız gereken önlemleri size aktaracağız.

Ameliyattan sonra yüksek efor harcanmasını gerektiren egzersizlerden uzak durmalısınız.

Ameliyat sonrası bol lifli taze gıdalar tüketmelisiniz. Kabızlığa neden olan besinlerden uzak durmalısınız.

Ameliyattan sonraki ilk günlerde mümkün mertebe yüzünüzü geren mimiklerden uzak durmalısınız.

Üst dudağınızı fazla oynatmayacak şekilde diş fırçalayabilirsiniz.

Yaka kısmı geniş kıyafetler giymelisiniz, giyinirken burnunuza baskı yapmamalısınız.

Ameliyattan sonra burnunuzu zorlamamalı ve kesinlikle sümkürmemelisiniz.

Ameliyattan sonra 4 haftalık süreçte gözlük kullanmamalısınız. Gözlük ne kadar hafif olursa olsun burnunuza baskı yapacaktır.

Güneşe çıkmak zorunda kalırsanız güneşten koruyucu krem sürmeli ve şapka takmalısınız.

Burnunuzu her türlü darbeden uzak tutmalısınız.

Burun Estetiği Ameliyatı Fiyatları
Burunlarının görünümünden rahatsız olan hastalarımızın en çok merak ettikleri konulardan biri de ameliyat fiyatlarıdır. Öncelikle burun estetiği ameliyatlarının fiyatlarını etkileyen birçok faktör olduğunu belirtmek isteriz.

Burun estetiği ameliyatınızın kapsamı; burun estetiği operasyonları sırasında burnun işlevinin yerine getirilmesi diğer bir deyişle solunumu iyileştirmek için bir ameliyat yapılacaksa burun estetiği ameliyatı fiyatları değişebilir.
Burun estetiği ameliyatı revizyon ameliyatı ise fiyatlar etkilenecektir. Ameliyatın gerektirdiği ek efor, ek doku gereksinimi gibi faktörler fiyatı yükseltebilir.
Burun estetiği yaptıracağınız hastanenin fiyat politikası, ameliyat sırasında kullanılan malzemeler ve operasyonunu gerçekleştiren doktorların uzmanlıkları, deneyimleri aynı zaman da referansları fiyatlar üzerine etki edebilir.
Burun ameliyatlarının her kişiye özel tasarlanan süreçler bütünü olması, hastaların aldıkları sonuçların iyileştirilmesi için olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Ameliyat fiyatlarında görülen farklılıkların ise hastaların gereksinimlerinden dolayı ortaya çıktığını unutmamalıyız. Sadece ucuz olduğu için ameliyatın başarısız sonuçlanacağın ya da pahalı fiyatlar aldığınızda mükemmel sonuç alacağınızı düşünmemelisiniz.

Burun estetiği ameliyatı yaptırmayı düşünüyorsanız mutlaka seçtiğiniz doktorun deneyimini, uzmanlıklarını ve eğitimlerini göz önünde bulundurmalısınız.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir