preloader
AÇIK BURUN AMELİYATI NEDİR? NASIL YAPILIR?

AÇIK BURUN AMELİYATI NEDİR? NASIL YAPILIR?

AÇIK BURUN AMELİYATI NEDİR? NASIL YAPILIR?

Açık Burun Ameliyatı Nedir? Nasıl Yapılır?
Bazı hastalarımız solunum sorunlarından kurtulmak için bazıları daha güzel burunlara kavuşmak için bazılarıysa her iki amaçla birden bize başvururlar. Burun estetiği operasyonlarımız öncesinde hastalarımızla detaylı görüşmeler yaparak beklentilerini öğrenir, yüz analizi yaparak kendilerine en çok yakışacak burun şeklini belirleriz.

Doğal burun estetiği operasyonlarımızı gerçekleştirmeden hangi ameliyat tekniğini kullanacağımıza da karar veririz. Açık rinoplastinin mi kapalı rinoplastinin mi hastalarımızın daha verimli sonuçlar almasını sağlayacağını değerlendiririz. Bu seçimi yaparken en büyük artımız her iki operasyon tekniğinde de deneyimli olmamızdır. Sadece uzmanlık alanımız diye açık rinoplasti ya da kapalı rinoplasti ameliyatları yapıp hastalarımızın operasyondan alacakları verimi düşürmeyiz.

Son dönemde kapalı rinoplasti operasyonları daha çok tercih edilmeye başlansa da açık rinoplastinin yeri ve önemi aynı kalmaktadır. Burun delikleri arasındaki columella bölgesinden kesi atarak gerçekleştirdiğimiz açık rinoplasti ameliyatlarında burun septumunu tüm detaylarıyla görüntüleyebilmekteyiz.

Hastalarımızın sorunlarını net bir şekilde görerek en doğru işlemler yapabilme şansını açık rinoplasti ile yakalayabiliriz. Özellikle burun septumundaki yapısal bozukluklar kapalı ameliyat tekniği ile çözülemeyecek denli büyükse açık rinoplastideki uzmanlığımızı konuşturabiliriz.

Açık Rinoplasti Korkulu Rüyanız Olmasın
Cerrahi operasyonlara karşı tüm hastalarımızın önyargıları vardır. Cerrahi operasyonların risklerinin olması, iz kalma ihtimali, iyileşme süresinin uzunluğu ve operasyon sonrası oluşabilecek şişlikler doğal olarak endişeleri arttırmaktadır.

Hem kapalı hem de açık rinoplasti operasyonlarımız sonrasında hastalarımızın memnuniyetini kazanmaktayız. Elbette operasyon sonrası bir miktar şişlik, az da olsa morluk yaşanabilir. Hazır yeri gelmişken hiç morluk oluşmayacağı ve asla burunda şişme meydana gelmeyeceği söylemlerine karşı dikkatli olmanızı öneriyoruz.

Hastalarımıza rinoplasti operasyonları öncesinde ameliyat sonrası iyileşme dönemi ile ilgili tüm detayları aktararak hastalarımızın soru işaretlerinin tamamını ortadan kaldırıyoruz.

Açık Rinoplasti Operasyonlarımız Sonrası İzler Neredeyse Fark Edilmez
Açık rinoplasti operasyonlarımız sırasında hastalarımızın columella bölgesine kesi atarak burun ciltlerini kaldırıyoruz. Bu işlem “İz kalacak mı?” sorularını da beraberinde getiriyor. Yaptığımız operasyonlar sonrası iz oluşumunun minimum seviyede olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Zaman içerisinde iyice silikleşen ve fark edilmesi çok zor olan izler kalabilir ancak düşünüldüğü gibi bariz bir yara izi oluşumu söz konusu değildir.

Açık Rinoplasti Tekniği ile Burun Septumu Net Bir Şekilde Görüntülenebilir
Açık rinoplasti operasyonlarımız sırasında burun cildini kaldırıp burun septumundaki yapıları net bir şekilde görebiliyoruz. Böylece yüz harmonisini bozmayacak işlemleri kolaylıkla yapıyoruz.

Ameliyat tekniklerinde meydana gelen gelişmelerin de sayesinde açık rinoplasti operasyonlarımız giderek daha az müdahaleci olmaktadır. Biz de tıp alanındaki gelişmeleri güncel olarak takip edip hastalarımızın konforunu arttırıyoruz.

Açık burun ameliyatları kimi zaman bizim seçimimizden çıkıp zorunluluk haline gelebiliyor. Hastalarımızın burun boyutlarında, burun şekillerinde ya da görünümlerinde ciddi değişikliklerin yapılması gerekiyorsa açık rinoplasti daha olumlu sonuçlar almamıza yardımcı olabiliyor. Yılların uzmanlığı ile açık rinoplasti operasyonlarımızda memnuniyet verici sonuçlar alıyoruz.

Burun köprüsünün daraltılması, burun deliklerinin yeniden şekillendirilmesi ,burun ucunun düzeltilmesi, burun kemiklerinde oluşan kırıkların tedavisi, burun boyutunun küçültülüp büyütülmesi, burun ve dudaklar arasındaki açının ideal seviyelere çekilmesi ve revizyon burun ameliyatlarında açık rinoplasti operasyonuna başvuruyoruz.

Ayrıca, “Kapalı Burun Ameliyatı” konusunda ek bilgi almak isterseniz ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir