preloader
Burun Estetiği Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Burun Estetiği Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Burun Estetiği Ameliyatı Kimlere Yapılır?

“En sık yapılan estetik ameliyatı nedir?” diye sorulsa şüphesiz aklımıza ilk olarak burun estetiği ameliyatları gelir. Her geçen gün daha çok kadın ve erkek farklı sebeplerden ötürü burun estetiği yaptırarak burunlarının şeklini değiştirmek istiyorlar.

Burunlarında sonradan meydana gelen değişimler ya da doğuştan burunlarında nefes almalarını zorlaştıracak sorunları olan kişiler için estetik ameliyatı bir vesile olsa da, sadece burunlarını şeklen değiştirmek isteyen kişi sayısının da yadsınmaması gerekiyor.

Burun Estetiği için Uygun Aday Mısınız?
Burun estetiği ameliyatlarını olmak isteyen kişilerin en çok merak ettiği soruların başında “burun estetiği ameliyatları için uygun aday mıyım?” sorusu gelir.

Burun estetiği ameliyatını sağlık durumu cerrahi operasyonlara katılmaya uygun olan herkes yaptırabilir. Diğer bir deyişle burnunuzun şeklinden rahatsız oluyorsanız ve dış görünümünüzden memnun değilseniz burun estetiği taleplerinizin yerine getirilmesinde hiçbir sorun yoktur, diyebiliriz. Detaylandırmamız gerekirse burun estetiği ameliyatına uygunluk kriterlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

Burnunuzun görüntüsü sizi mutsuz ediyorsa,
İlerleyen yaşa bağlı olarak burnunuz istemediğiniz yönde değişimlere maruz kalmışsa,
Burnunuzda solunumu engelleyen ve burun tıkanıklığına neden olan fonksiyonel sorunlarınız varsa,
Yüz ifadenizi burnunuzun olumsuz yönde değiştirdiğini düşünüyorsanız ve
Ameliyat sonrası değişime hazırsanız burun estetiği için uygun adaylar arasında yer aldığınızı düşünebilirsiniz.
Burun estetiği ameliyatı olmak isteyenleri, uygunluk kriterleri dahilinde değerlendirdiğimizde bu ameliyatı olmak için iki ayrı dinamiğin göz önünde bulundurulduğu sonucuna varabiliriz.

Solunum Sorunlarınızdan Kurtulurken Burnunuzun Görüntüsünü de İyileştirebilirsiniz!
Burun estetiği olmak isteyen bazı hastalarımızın temel motivasyonları solunum fonksiyonlarını değiştirmektir. Solunum sorunları yaşayan ve burun içindeki kemik ya da kıkırdak eğriliklerini düzelttirerek burun tıkanıklığını gidermek isteyen hastalar aynı zamanda burunlarının görüntüsünü de değiştirmeyi tercih edebilirler. Burunlarında hem işlevsel sorunları olan hem de burunlarının şeklini değiştirmek isteyen hastalarımıza “fonksiyonel burun estetiği” ameliyatlarını yaparız. Böylece ameliyat sonrası hayat kalitelerini arttırıp özgüvenlerinin yükselmesine de vesile olmuş oluruz.

Burnunuzun Şeklinden Memnun Değilseniz Burun Estetiği Yaptırabilirsiniz!
Burun estetiği yaptırmak için illa ki solunum sorunlarının bulunması da gerekmez. Kişiler sadece burunlarını beğenmedikleri için de bu ameliyatlara başvurabilirler. Burun görüntüsünden memnuniyet duyulmasını engelleyen temel faktörlerden bahsetmemiz gerekirse;

Burnun gereğinden fazla geniş ya da uzun olması,
Burun kemiğinde çöküklüğün bulunması,
Travma sonrası burun şeklinde meydana gelen değişimler,
Burun sırtının kemerli olması,
Burun ucunun düşük olması,
Burun deliklerinin asimetrik görüntüsü,
Burun ile dudak arasındaki açının orantısızlığı gibi durumların varlığının hastalarımızı rahatsız ettiğini söyleyebiliriz.
Siz de burnunuzun yüzünüze yakışmadığını düşünüyorsanız, aynaya bakınca kendini iyi hissetmiyorsanız burun estetiği ameliyatları ile görünümünüzü iyileştirebilirsiniz.

Burun Estetiği Sonrasında Hastalarımızın Kazanımları
Burun estetiği yaptırarak hastalarımızın hem nefes alma sorunlarından kurtulmaları hem de yüzlerine en çok yakışacak burunlara kavuşmaları mümkündür. Burun estetiği ameliyatı olmak için bize başvuran hastalarımızın taleplerini değerlendirerek birçok faktörü göz önünde bulundurup, kendilerine en uygun burun şekline sahip olmalarını sağlarız.

Standart bir “mükemmel burun” beklentisiyle gelen hastalarımıza böyle bir sınıflandırma yapılamayacağını çünkü herkesin yüz hatlarının, yüz hatlarının oranlarının ve konumlarının farklı olduğunu açıklarız.

Burunlarının şeklini değiştirmek isteyen hastalarımızın akıllarında belirli burun şekillerinin olması normaldir. Belki yıllarca burunlarının şeklinin değiştiğinin hayalini kurmuşlardır ve doğal olarak çok beğendikleri burun şekliyle ilgili belli fikirlerle bize ulaşırlar.

Bizim asıl önceliğimiz her hastamız için ona özel en doğal burnu ortaya çıkarmaktır. Bu nedenle ameliyat öncesinde hastalarımızın yüz analizlerini yaparız. Sonrasında ise bilgisayarda görüntüleme teknolojilerinden yardım alarak hastalarımız daha ameliyata girmeden burunlarının şeklinin nasıl olacağını kendilerine gösteririz. Burun şeklini belirlerken hastalarımızın beklentilerini ve yaptığımız yüz analizinin verilerini ortak noktada buluşturmaya çalışırız. Böylece hem müşterilerimizin taleplerini yerine getirmiş hem de kendileri için en ideal burun formundan uzaklaşmamış oluruz.

En doğal ve en iyi işleyen burunları ortaya çıkarırken;

Hastalarımızın cinsiyetlerini,
Beklentilerini,
Yaşlarını,
Hayat tarzlarını ve
Karakterlerini de hesaba katarız. Ameliyat sonrası oluşacak yeni burun yüz ifadeleri üzerinde değişime neden olabilir. Bu nedenle hastalarımızı doğru tanımayı ve beklentilerine doğru yanıt vermeyi burun estetiği ameliyat süreçlerimizin en önemli aşamalarından biri olarak değerlendiririz.

Burun Estetiğinde “Doğallık” Kavramı
Burun estetiği operasyonlarından önce hastalarımızla gerçekleştirdiğimiz tüm konuşmaların, yaptığımız tüm analizlerin temel hedefi hastalarımıza en çok yakışacak ve en doğal görünecek burun şeklini ortaya çıkarmaktır.

Ameliyatlarımızdan sonra; hastalarımızın burun estetiği yaptırdığı anlaşılmaz, yüzlerinde pozitif bir değişim olur ancak bu değişimin nedeni estetik operasyonu olduğu fark edilmez. Böylece güzellik kriterleri değişse bile, hastalarımızın her zaman kendilerini iyi hissetmelerini sağlayabiliriz.

Burun Estetiği Operasyonlarımız Sırasında Neler Yaparız?
Burun estetiği ameliyatlarımız sırasında hastalarımızın solunum problemleri varsa; gideririz. Solunum problemi olmayan ve sadece burnunun şeklini değiştirmek isteyen hastalarımızın;

Burun köprüsünü daraltabiliriz,
Kemerli görüntüyü düzeltebiliriz,
Burun ucunu daraltabilir, genişletebilir; burun ucunu indirip orantıyı bozmayacak şekilde kaldırabiliriz,
Burun deliklerini daraltıp genişletebilir, burun delikleri arasında asimetrik bir görüntü varsa düzeltebiliriz,
Burnu küçültüp büyütebiliriz.
Burun estetiği ameliyatlarımız sırasında yaptığımız tüm işlemlerde hastalarımızın ameliyat sonrası görünümlerinin doğal olmasını amaçlarız. İdeal burunlarına kavuşmaları için ameliyat öncesi ve sırasındaki tüm süreçlerimizi titizlikle planlarız. Burnun yüzdeki konumu gereği, hastalarımızın yüz ifadesini doğrudan belirlediğinin farkında olarak; deneyimimizin ve uzmanlığımızın avantajını tüm hastalarımıza yaşatırız.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir